Teatterikäynnit

Rikinkeltainen taivas

Tiistai 14.1. klo 19 Kansallisteatteri, Pieni näyttämö Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 12.12. Lippuja 120 kpl, à 34 euroa. Maksuviite 34335.

Juhana von Baghin ohjaama ja Michael Baranin dramatisoima Rikinkeltainen taivas tuo Kjell Westön samannimisen romaanin Kansallisteatteriin näyttämöteoksena. Intiimi ja musiikintäyteinen matka johtaa lapsuuden kesäparatiisista 1960-luvulta sirpaleiseen nykymaailmaan, läpi toivon ja pettymysten täyttämien vuosikymmenten. Esityksessä sukupolvet, sukupuolet ja sosiaaliluokat törmäävät toisiinsa muistojen ja tosiasioiden kaleidoskoopissa. Kysymyksiä elämästä riittää tässä haikean kauniissa esityksessä: Mikä on totta, mikä petosta? Mihin katoaa kaikki se rakkaus, joka elämämme parhaina hetkinä ympäröi meidät? Onko vapautta, jota on joskus uskonut elävänsä, koskaan ollutkaan? Näytelmässä esiintyvät Pirjo Lonka, Pyry Nikkilä, Annika Poijärvi, Johannes Purovaara, Timo Tuominen ja Juha Varis.

Kauppamatkustajan kuolema

Tiistai 28.1. klo 19 Kansallisteatteri, Suuri näyttämö

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 20.12. Lippuja 112 kpl, à 37 euroa. Maksuviite 34487.

Arthur Millerin Kauppamatkustajan kuolema (Death of a Salesman, 1949) kuuluu amerikkalaisen draamakirjallisuuden klassikoihin, jota on esitetty ahkerasti Suomenkin teattereissa. Tällä kertaa asialla on Kansallisteatteri ja ohjaajana Mika Myllyaho.

Näytelmä on ajaton tragedia kapitalismin jäisen kylmästä maailmasta, jossa ihmisen arvo on yhtä kuin hänen tuottavuutensa, ja elämän korkeimmaksi päämääräksi on nostettu taloudellinen menestys. Kun raataa koko ikänsä ja kuluttaa itsensä loppuun, ei mikään enää tunnu miltään eikä oman työn hedelmistä pysty nauttimaan.

Kauppamatkustaja Willy Lomania esittää Hannu-Pekka Björkman, uskollista vaimoa Kristiina Halttu. Willyn poikien rooleissa nähdään Aku Hirviniemi ja Samuli Niittymäki. Muissa rooleissa esiintyvät Aksa Korttila, Petri Liski, Jukka-Pekka Palo, Heikki Pitkänen, Olli Riipinen ja Paula Siimes.