Teatterikäynnit

Peggy Pickit näkee Jumalan kasvot

Keskiviikko 27.4.2022 klo 19 Ryhmäteatteri
Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 28.3.2022. Lippuja 40 kpl, à 29 euroa. Maksuviite 30876

Näytelmäkirjailija ja ohjaaja Roland Schimmelpfennig kirjoitti vuonna 2010 tämän tragikoomisen näytelmän tilaustyönä torontolaiselle Volcano-teatterille osana teatterin trilogiaa, joka käsitteli Afrikan ja lännen välisiä siteitä. Liz ja Frank ovat kutsuneet kotimaahan palanneet Carolin ja Martinin luokseen illalliselle. Toinen pariskunnista on työskennellyt lääkäreinä avustustehtävissä etelässä, toinen pariskunta on samaan aikaan elänyt vauraassa ja turvallisessa länsimaisessa ympäristössä. Illan kuluessa tuttavien jälleennäkemisen riemu kääntyy vertailun ja mittailun keskellä suruksi ja kauhuksi.

Rooleissa nähdään Minna Suuronen, Robin Svartström, Meri Nenonen ja Jarkko Pajunen. Esityksen on ohjannut Jarno Kuosa. Teksin on suomentanut Simo Lyly.

Runar ja Kyllikki

SIIRRETTY: Torstai 5.5. (3.5.) klo 19 KOM-teatteri

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 21.4.2022. Lippuja 40 kpl, à 29 euroa. Maksuviite 30245.

Jussi Kylätaskun tunnettu näytelmä on tarina yksilöistä yhteisön paineessa, kaksinaismoralismin mädättävästä voimasta, sukupuoliroolien ahtaudesta ja seksuaalisuuden häpeästä. Isänsä sodassa menettänyt evakkopoika Runar on erikoislaatuinen nuorimies, joka mieluiten viettäisi aikansa metsässä kulkien ja eläinten kanssa keskustellen. Yksinäisyydestään kärsivä Runar ei vastaa yleistä mielikuvaa vahvasta ja pärjäävästä miehestä, vaan joutuu kylässä yhteisön kiusaamaksi. Kylässä on myös toinen kaltoin kohdeltu, seurakuntanuori Kyllikki, joka on koko kylän silmäterä, kiltti ja ahkera tyttö uskovaisesta perheestä. Kyllikki joutuu kuitenkin kiellettyjen halujen ja häpeällisten tekojen kohteeksi, joista yhteisö on päättänyt yhteisen hyvän nimissä vaieta. Näiden kahden nuoren elämäntarinat kohtaavat lopulta tavalla, joka on jäänyt Suomen rikoshistoriaan.

Pääosia esittävät Ella Mettänen ja Paavo Kinnunen. Muissa rooleissa ovat Juho Kuusamo, Lotta Lindroos, Vilma Melasniemi, Juho Milonoff, Karoliina Niskanen, Niko Saarela, Satu Silvo ja Eeva Soivio. Näytelmän ohjaa Lauri Maijala.

Faust

Keskiviikko 11.5. klo 19 Vallilan Kansallisteatteri

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 22.2.2022. Lippuja 40 kpl, à 33 euroa. Maksuviite 30067.

Johan Wolfgang von Goethen Faust (1808) on maailmankirjallisuuden tunnetuimpia mestariteoksia. Sen päähenkilönä on ihminen, jota piinaa kyltymätön tiedonjano ja ahneus. Faust solmii sopimuksen hämäräperäisen muukalaisen, sielunvihollisen kanssa; jos Mefistofeles palvelee Faustia tässä maailmassa, niin Faust lupaa palvella Mefistofelesta tuonpuoleisessa. Faust tavoittelee hyötyä sielunsa kustannuksella, ja pelissä on koko ihmisyys. Vaikka kaikki olisi mahdollista, voiko kaikki olla sallittua? Voiko edes rakkaus pysäyttää Faustia tällä vaarallisella tiellä?

Faustia esittää Marc Gassot, Gretaa Aksa Korttila ja Mefistofelesta Juha Varis. Muissa rooleissa nähdään Kristiina Halttu, Pirjo Määttä, Harri Nousiainen, Heikki Pitkänen, Annika Poijärvi ja Antti Pääkkönen. Ohjaus on Anne Rautiaisen, sovitus Eva Buchwaldin ja Anne Rautiaisen. Tekstin on tehnyt Eva Buchwald Valter Juvan ja Otto Mannisen suomennosten sekä saksankielisen alkutekstin pohjalta.

Mysteerio Buffo

Tiistai 17.5. klo 19 Teatteri Jurkka

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 27.1. Lippuja 20 kpl, à 29 euroa. Maksuviite 30931. HUOM! Esityksiä on vain muutama, ja siksi vahvistus osallistujamäärästä on jo tammikuun lopulla.

Hän on täällä tänään, eikä paljon esittelyjä kaipaa! Vaikka monet ovat nähneet nämä unohtumattomat esitykset monta kertaa, vielä on mahdollisuus nauttia niistä. Italialaisen Nobel-kirjailijan Dario Fon neljästä tarinasta koottu esitys Mysteerio Buffo on kiertänyt Suomen näyttämöitä jo 39 vuotta. Erkki Saarelan tulkinta on ihastuttanut jopa Dario Fota.

Mysteerio Buffo on sarja riemukkaita monologinäytelmiä, jotka perustuvat keskiajan kiertäviin ilveilyihin. Nimi ’mysterio’ viittaa raamatulliseen aiheeseen ja ’buffo’ koomisuuteen. Fon käsikirjoittamista tarinoista esityksessä ovat mukana Kaanaan häät, Ilveilijän synty, Lasaruksen kuolleista herääminen ja Bonifacius VIII.

Teatterimatka Tukholmaan 19.–20.5.2022

Lähtö: Lento Tukholmaan to 19.5 klo 7.45
Paluu: Lento Tukholmasta pe 20.5 klo 16.35 ja perillä Helsingissä klo 18.35

Torstai 19.5.

Bussi ja opas ovat vastassa lentoasemalla. Lyhyen Tukholman kiertoajelun jälkeen bussi jatkaa kohti Artipelag-taidemuseota, jossa tutustuminen opastettuun näyttelyyn. Tieto näyttelystä saadaan tammikuussa.

Paluu Tukholmaan ja kirjautuminen hotelliin Western Karlaplan, Skeppargatan 82.

Iltapäivällä on mahdollista mennä ostoksille tai vaihtoehtoisesti tutustua National Museumiin tai Musiikki- ja teatterimuseoon.

Illan teatteriesitys ei ole vielä selvillä.

Perjantai 20.5.

Aamiainen hotellilla

Klo 9.30 lähtö bussilla Fotografiska -museoon, jossa tutustumme museon näyttelyyn. Fotografiskassa on myös ravintola, jossa voi juoda kahvit tai aterioida. Museosta lähdemme bussilla kohti lentokenttää. Matkan varrella poikkeamme Steningen 1600-luvun linnan puistossa.

Lentokentälle saavumme noin 15.00. Lento klo 16.35. Paluu Helsinkiin klo 18.35.

Muuta tietoa matkasta

Matkan hinta 480 €. Lisämaksu yhden hengen hotellihuoneesta on 55 €. Hinta sisältää kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut ja hotellin aamiaisineen. Hinta edellyttää vähintään 20 matkalle osallistujaa.

Ilmoittautumiset helmikuussa Liisi Vasamalle puhelimitse 0440219559 tai sähköpostitse liisi.vasama@myholidays.fi

Aiemmin ilmoittautuneille ei tule lisäkustannuksia.

Kris och katastrof i mumindalen

SIIRTYY SYKSYYN! Lilla Teatern

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 14.2. Lippuja 25 kpl, à 33 euroa. Maksuviite 30805.

Muumilaakso kuplii yhteiskunnallisia trendejä, ne vuorottelevat ja vievät asukkaat mukanaan. Muumiperhe ystävineen testaa erilaisia asenteita elämään. Pitäisikö panostaa velvollisuudentuntoon, hedonismiin, yrittäjyyteen, maineeseen vai psykoanalyysiin? Vai olla piika? Tove Janssonin laajassa tuotannossa sarjakuva-albumit muodostavat oman maailmansa – tummemman, aikuisemman ja terävämmän kuin hänen lapsille tarkoitetut kertomuksensa.

Näytelmä on Tove Janssonin sarjakuviin perustuva ja aikuisille suunnattu musiikkiteatteriesitys, joka on kielletty lapsilta! Esityksessä Janssonin upeat sarjakuvahahmot heräävät henkiin Heini Maarasen nukketeatteriesteiikan ja Jakob Höglundin mielikuvituksellisen ohjauksen avulla.

Rooleissa nähdään Ulriikka Heikinheimo, Vuokko Hovatta, Robert Kock, Reetta Moilanen, Elena Rekola, Pia Runnakko, Ursula Salo, Riina Tikkanen, Alexander Wendelin ja Joachim Wigelius.

Esitys on ruotsinkielinen ja se tekstitetään suomeksi THEA-mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksen voi ladata Google Playsta tai App Storesta.

Huomenna hän tulee

SIIRRETTY: Lauantai 3.12. (alun perin 15.1.2022) klo 14 Espoon Kaupunginteatteri

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 29.11. Lippuja 30 kpl, à 39 euroa. Maksuviite 30407.

Samuel Beckettin (1906–1989) klassikkonäytelmä on länsimaisen kirjallisuuden tunnetuimpia teoksia. Sen on nyt suomentanut Reita Lounatvuori. Ajankohtaisen, järkyttävän ja samalla hauskan esityksen on ohjannut Pentti Kotkaniemi.

Ystävyksiä Vladimiria ja Estragonia esittävät Martti Suosalo ja Mika Nuojua. He odottavat tienposkessa salaperäistä Godot-nimistä miestä, joka on tärkeää tavata, mutta tapaamisen syystä ei ole varmuutta. Miesten sanailun katkaisevat ohi kulkeva herra Pozzo (Ville Majamaa) ja hänen kantajansa Lucky (Tomi Alatalo). Aina on jotain, mitä odottaa, kun pienet ihmiset yrittävät löytää edes vähän onnea ja tarkoitusta elämäänsä.

Näytelmä toteutetaan Espoon Kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistyönä.