Torstai 9.9. klo 19 Kansallisooppera

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 5.8. Lippuja 30 kpl, à 83 euroa. Maksuviite 30009.

Yhden oopperan sijasta meillä on mahdollisuus nähdä kaksi! Pietro Mascagnin yksinäytöksinen Cavalleria rusticana ja Ruggiero Leoncavallon Pajatso näyttivät aikoinaan suuntaviivan oopperan realismin synnylle. Damiano Michieletton ohjaus yhdistää nämä kaksi oopperaklassikkoa, joiden kummankin aiheena on salattu rakkaus, mustasukkaisuus ja kosto.

Cavalleria rusticana
Turiddu pettyy palattuaan armeijasta kotikyläänsä Italiassa: hänen rakastettunsa Lola on mennyt naimisiin Alfion kanssa. Kostonhimossaan Turiddu viettelee Santuzzan. Mustasukkainen Lola viettelee Turiddun uudelleen. Alfio kuulee vaimonsa Lolan ja Turiddun salasuhteesta. Alfio vannoo kostoa ja haastaa Turiddun kaksintaisteluun. Joukko kyläläisiä odottaa jännittyneenä kaksintaistelun lopputulosta. Äkkiä kuuluu huuto: Turiddu on saanut surmansa. Lolana on Elli Vallinoja, Turidduna Eduardo Aladren, Santuzzana Niina Keitel ja Alfiona Àngel Ódena.

Pajatso
Teatteriseurue saapuu italialaiskylään. Heidän on määrä esittää komedia miehestä ja tämän uskottomasta vaimosta. Seurueen johtaja Canio on mustasukkainen vaimostaan Neddasta. Häntä himoitsevat sekä kylässä asuva Tonio että Silvio, Neddan rakastaja. Kylän väki saapuu seuraamaan näytelmää. Näytellessään Pajatson roolia Canio sekoittaa teatterin ja tosielämän: hän huomaa esityksen olevan kuin toisinto omasta elämästään ja päätyy raivon vallassa murhaamaan vaimonsa ja Silvion. Neddan/Colombinan roolissa esiintyy Marjukka Tepponen, Caniota/Pajatsoa esittää Mika Pohjonen, Tonion/Taddeon roolissa on Àngel Ódena ja Silviona Simon Mechlinski.