Torstai 6.6.2024 klo 19 Suomenlinnan teatteri, Hyvän omantunnon linnake (ennakkoesitys)

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään maanantaina 6.5.2024. Lippuja on 40 kpl, à 25 euroa. Maksuviite 30575. Lippuja voi varata kahdelle aikuiselle ja enintään kolmelle lapselle. Ikärajasuositus on 12 vuotta.

Jos kaipaa sekopäistä ja sympaattista seikkailua, kannattaa suunnata Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeeseen, jossa taistellaan tuulimyllyjä vastaan haarniskat niskassa ja miekat tanassa.

Juha Kukkonen on dramatisoinut ja ohjannut Miguel de Cervantesin (1547–1616) ajattoman klassikkoteoksen. Esitys tuo tutun teoksen uuteen valoon ja vie sen parodisen tyylin aivan uusille kierroksille.

Alfonso Quijanolla menee yhtäkkiä todellisuus ja mielikuvitus sekaisin hänen luettua liikaa ritarikirjoja. Niin vaihtuu nimi Don Quijoteksi ja vaatteet ruosteiseksi haarniskaksi. Kun pian on löytynyt ratsu, aseenkantaja ja rakastettukin, jonka puolesta taistella, on peloton haaveilija valmis lyötäväksi ritariksi. Mutta onko yleisö?

Ryhmäteatterilaiset herättävät henkiin veijariromaanin ikonisia hahmoja, ja samalla he esittelevät yleisölle uudenlaisen teatterin tekemisen metodin: tragikoomillisen transformaation. Mukaan esitykseen ilmestyy hahmo, joka ei ole Cervantesin luoma, vaan on tuttu erään saarivaltion edesmenneen näytelmäkirjailijan tragedioista.

Don Quijotena, Surullisen hahmon ritarina nähdään Robin Svartström ja hänen uskollisena aseenkantajanaan, Sancho Panzana, Santtu Karvonen. Muissa rooleissa esiintyvät Petja Lähde, Pihla Penttinen, Jesse Gyllenbögel ja Miila Virtanen.