SIIRRETTY keväältä: pe 8.10. klo 19 Kansallisteatteri, Suuri näyttämö

Näytökseen on saatu lisää lippuja à 39 euroa. Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 15.9. Maksuviite 34092.

Kaikki ovat vuosien varrella lukeneet ja kuulleet tutkijoita ja tutkimustyötä vähätteleviä puheenvuoroja. Juha Jokela työskenteli yliopistolla muutamia vuosia ja näki, miten paljon tutkijat kaikkien vaatimusten keskellä tekivät työtä ja yrittivät kestää näitä paineita, ja halusi tuoda tämän näyttämölle. Nyt hän on kirjoittanut ja ohjannut Kansallisteatterille Dosentit, joka kuvaa tieteen autonomian ja sivistyksen nykytilaa taloudellisten ja poliittisten paineiden alla. Akateemisen maailman abstraktit käsitteet tuodaan näytelmässä ihmisen tasolle koskettavasti ja tunnistettavasti.

Sosiaalipsykologian professori Johanna Virtanen (Ria Kataja) alkaa tutkia yliopistoyhteisön tilaa: miksi moni kollega voi huonosti tai lähtee parempien olosuhteiden perään ulkomaille? Johannan tutkijaidentiteetti joutuu kovaan testiin, kun sosiaalisen median pimeimmät nurkat heräävät ja konflikti yliopiston johdon kanssa syvenee. Miten pitää kiinni opin ja sivistyksen ihanteista maailmassa, jossa oikean tiedon merkitys hälvenee ja vain kovimmin huutavat saavat äänensä kuuluviin?

Ria Katajan lisäksi näytelmässä esiintyvät Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela, Maria Kuusiluoma, Otto Rokka (TeaK) ja Marja Salo.