Keskiviikko 12.2. klo 19 Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö. Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 12.1. Lippuja 80 kpl, à 40 euroa. Maksuviite 34173.

Humiseva harju (1847) on Emily Brontën mestariteos, joka jäi hänen ensimmäiseksi ja viimeiseksi romaanikseen. Aikanaan se sai ristiriitaisen vastaanoton ja epäiltiin, olisiko nainen voinut kirjoittaa niin hurjia henkilöitä ja raastavaa tarinaa. Nykyään romaania pidetään yhtenä länsimaisen kirjallisuuden merkittävimmistä teoksista, ja siitä on tehty lukuisia elokuvia ja näyttämösovituksia. Näytelmä kertoo villin Cathyn ja perheeseen lapsena tuodun orpopoika Heathcliffin myrskyisästä suhteesta. Se on rakkaustarina ylpeydestä, luokkaeroista ja koston tuhoavasta voimasta. Se on kolmiodraama ja sisarustarina; nämä henkilöt janoavat vapautta maailmassa, jossa harvoilla on mahdollisuus vapauteen.

Näytelmän ohjaus on Lauri Maijalan, päähenkilöitä esittävät Oona Airola ja Markus Järvenpää. Muissa rooleissa ovat Rauno Ahonen, Markku Haussila, Vuokko Hovatta, Martti Manninen, Sonja Pajunoja, Matti Olavi Ranin, Leena Rapola ja Matti Rasila.