Perjantai 8.3. klo 19 Kansallisooppera

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään keskiviikkona 17.1. Lippuja 30 kpl, à 89 euroa. Maksuviite 30177.

Jevgeni Onegin on täyttymättömän kaipuun ooppera. Salskea Onegin torjuu nuoren Tatjanan, Olgan rakastettu Lenski kuolee kaksintaistelussa. Vuosia myöhemmin Onegin tunnustaa rakkautensa Tatjanalle, mutta silloin on jo liian myöhäistä. Kukaan ei löydä rakkautta eikä kukaan osaa tarttua onneensa silloin kun se on kohdalla.

Kirjailija Aleksandr Puškinin runoelmaan perustuva ooppera esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1879. Ooppera oli syntyaikanaan radikaali, kun se vauhdikkaiden ja dramaattisten tapahtumien sijaan käsittelee nuorten hahmojensa sisäistä maailmaa. Pjotr Tšaikovskin tunteellinen musiikki tekee Jevgeni Oneginista oopperan, johon rakastuu sukupolvi toisensa jälkeen.

Jevgeni Oneginia esittää Iurii Samoilov, Tatjanaa Aisté Piliba, Lenskiä Tigran Hakobyan ja Olgaa Anna Erokhina. Larinana esiintyy Natalia Vinogradova, Filipjevna on Merle Silmato, ruhtinas Gremin Matti Turunen ja Triquet Roland Liiv. Kapteenin ja Zaretskin rooleja esittää Sampo Haapaniemi. Ohjaajana on Marco Arturo Marelli.