Tiistai 28.1. klo 19 Kansallisteatteri, Suuri näyttämö. Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 20.12. Lippuja 112 kpl, à 37 euroa. Maksuviite 34487.

Arthur Millerin Kauppamatkustajan kuolema (Death of a Salesman, 1949) kuuluu amerikkalaisen draamakirjallisuuden klassikoihin, jota on esitetty ahkerasti Suomenkin teattereissa. Tällä kertaa asialla on Kansallisteatteri ja ohjaajana Mika Myllyaho.

Näytelmä on ajaton tragedia kapitalismin jäisen kylmästä maailmasta, jossa ihmisen arvo on yhtä kuin hänen tuottavuutensa, ja elämän korkeimmaksi päämääräksi on nostettu taloudellinen menestys. Kun raataa koko ikänsä ja kuluttaa itsensä loppuun, ei mikään enää tunnu miltään eikä oman työn hedelmistä pysty nauttimaan.

Kauppamatkustaja Willy Lomania esittää Hannu-Pekka Björkman, uskollista vaimoa Kristiina Halttu. Willyn poikien rooleissa nähdään Aku Hirviniemi ja Samuli Niittymäki. Muissa rooleissa esiintyvät Aksa Korttila, Petri Liski, Jukka-Pekka Palo, Heikki Pitkänen, Olli Riipinen ja Paula Siimes.