Keskiviikko 13.12. klo 19 Avoimet Ovet

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään keskiviikkona 1.11. Lippuja 30 kpl, à 26 euroa. Maksuviite 30834.

Federico Fellinin klassikkoelokuvaan (1954) pohjautuva La Strada on nyt Avoimissa Ovissa Suomen ensimmäisenä näyttämösovituksena. Elokuva kertoo lämminhenkisen tarinan kiertävistä sirkuslaisista. Voimamies Zampano ostaa itselleen apulaiseksi köyhän Gelsominan. Zampanon tunneköyhä maailma kahlitsee nuoren naisen, mutta uhkarohkea ilveilijä Il Matto näyttää Gelsominalle vapautuksen mahdollisuuden. Kolmikon yksilödraamat laajenevat koskettavaksi kuvaukseksi kiertolaisuudesta ja juurettomuudesta menetetyn kodin ja luvatun maan välissä.

Hanna Kirjavaisen sovittamassa ja ohjaamassa näyttämöversiossa La Stradan leirinuotiot ovat vaihtuneet kauppakeskusten hämyisiin nurkkauksiin. Gelsominan, Zampanon ja Il Matton kolmio-draama tapahtuu nykymaailmassa: miljoonat ihmiset ovat liikkeellä, jättävät kotinsa, perheensä ja kulttuurinsa monista syidstä. Kirjavainen tutkii sovituksessaan heimojen hajoamista ja kiertolai-suuden ilmiöitä myötätuntoisella ja tragikoomisella otteella. Hän on ensimmäisenä Suomessa saanut Fellinin perikunnalta luvan sovittaa La Stradan näyttämölle ja tuoda tarinan monenlaisten yhteiskunnallisten ja ekologisten kriisien kurittamaan Eurooppaan.

Zampanona on Ilkka Heiskanen, Gelsominana Ella Pyhältö ja Il Matton roolissa ukrainalais-syntyinen breakdancen mestari Roman ”Tino” Hibalov.