TEATTERIMATKA LAHTEEN

Lauantai 25.11. klo 13 Lahden Kaupunginteatteri, Eero-näyttämö.

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään keskiviikkona 25.10. Lippuja on 60 kpl, matkan kokonaishinta on 95 euroa. Maksuun sisältyvät matkat, ateria, väliaikakahvit ja teatterilippu. Maksuviite 30960.

Matkalle lähdemme Nurmijärven Linjan bussilla Helsingistä Kiasman edessä olevalta tilausajopysäkiltä klo 10.00. Ennen esitystä on lounas klo 11.30 teatterin ravintolassa. Esitys alkaa klo 13, ja sen päätyttyä lähdemme välittömästi Helsinkiin. Perillä Kiasman pysäkillä olemme noin klo 17.

Anton Tšehovin näytelmät ovat ajattomia. Esa-Matti Smolanderin sovitus ja ohjaus tuo Lokin henkilöt ja tapahtumat tähän päivään. Näytelmä rikkoo perinteisiä teatterin muotoja raikkaalla ja humoristisella tavalla mutta kunnioittaa Tšehovin luomia hahmoja ja näytelmän teemoja.

Perhe ja ystävät ovat kokoontuneet juhannuksen viettoon. Seurueessa on näyttelijöitä ja kirjailijoita, nuoria ja vanhoja ihmisiä ja liikaa rakkautta. Medvedenko rakastaa Mashaa, joka on rakastunut Kostjaan, joka on rakastunut Ninaan, joka rakastuu Trigoriniin, joka on Kostjan äidin Arkadinan rakastaja. Kaikki tarvitsevat rakkautta ja tunnustusta, kaikki rakastavat väärää ihmistä ja kaikki menee päin honkia. Kostja on nuori näytelmäkirjailija, joka haluaa kuumeisesti saada kuuluisan äitinsä hyväksynnän, mutta äiti ei voi sietää poikansa kirjoittamia onnettomia räpellyksiä. Kylmäkiskoinen Arkadina on näyttelijädiiva, joka keskittyy mieluummin omaan uraansa kuin vanhemmuuteen. Toive hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisesta ajaa näytelmän henkilöitä kohti tavoitteitaan.

Rooleissa nähdään Annika Hartikka (vier.), Saana Hyvärinen, Teemu Palosaari, Anna Pitkä-mäki, Mikko Pörhölä, Aki Raiskio ja Hanna Wallin.