Sunnuntai 7.5. klo 19 Kansallisteatteri, Suuri näyttämö. Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 5.4. Lippuja 30 kpl, à 36 euroa. Maksuviite 30863.

Musta laatikko on elävän journalismin esitys, joka ottaa katsojan mukaan hämmästyttävien tietojen, yllättävien oivallusten ja koskettavien tositarinoiden äärelle. Pitkään valmisteltujen ja aiemmin julkaisemattomien tarinoiden kertojina ovat Helsingin Sanomien toimittajat ja kuvaajat. ”Erityistä Mustassa laatikossa on se, että vaikka olemme teatterissa, kaikki kuultava ja nähtävä on totta”, sanoo Tuomas Kaseva, HS:n toimittaja ja yksi esityksen tuottajista.

Elävän journalismin illoissa aiheiden ja käsittelytapojen kirjo yllättää, koskettaa ja viihdyttää. Uniikkia ulkomaanreportaasia voi seurata puhutteleva henkilötarina tai ennenkuulumaton taide-esitys. Humoristista kuvasarjaa voi seurata sukellus politiikan, talouden, tieteen tai urheilun aiheeseen. Tosi-
tarinoita kertoo kymmenkunta HS:n journalistia. Mustan laatikon esiintyjiä tai aiheita ei paljasteta etukäteen, sillä eihän lehdestäkään koskaan tiedä, millä aiheilla se juuri tänään yllättää.

Mustasta laatikosta on kasvanut nopeasti erittäin suosittu. Elävän journalismin illoissa on käynyt jo yli 40 000 katsojaa. Esitys on palkittu Bonnierin journalistipalkinnolla vuoden 2018 journalistisena tekona.