Lauantai 29.2. klo 14.00 Turun Kaupunginteatteri, Päänäyttämö.

Matkalle lähdemme bussilla Helsingistä Mikonkadun pysäkiltä klo 10.00. Ennen esitystä ruokailemme Ravintola Juliniassa (Linnankatu 18, https://www.ravintolajulinia.fi/menu/lauantaibuffet-turku). Esitys alkaa klo 14.00. Paikkamme ovat parvekkeella. Teatterin jälkeen palaamme Helsinkiin.

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 28.1. Lippuja 60 kpl. Matkan kokonaishinta on 67 euroa. Maksuun sisältyvät matkat, ateria ja teatterilippu. Maksuviite 34102.

Niskavuoren nuori emäntä on Hella Wuolijoen näytelmä vuodelta 1940. Siinä Wuolijoki näytti kansalle uudenlaisen kuvan synnytystuskia kärsivän Suomen naisista. Niskavuorella kaapin paikan määrääkin emäntä, ja miehet jäävät pelinappuloiksi, mutta suurin määräysvalta talossa on rahalla. Niskavuoren rintamailla märät havunoksat piiskaavat omaa paikkaansa etsivien kasvoja ja ihmisten mielissä roihuava palo tukahdutetaan tilan edun nimissä.

Lukuisia kertoja teattereissa ja elokuvana nähdystä teoksesta on luvassa näyttävä modernisointi, jonka ohjaa Susanna Airaksinen. Airaksinen kuvailee esitystä kohtuuttomaksi ja melodramaattiseksi tahtojen taisteluksi. Niskavuoren nuori emäntä -näytelmä kysyi aikoinaan – ja kysyy yhä – millaista Suomea me rakennamme”, Airaksinen toteaa. Loviisaa esittää Minna Hämäläinen, Juhania Stefan Karlsson, Hetaa Ulla Reinikainen ja Malviinaa Pihla Maalismaa.