Perjantai 12.4. klo 18.30 KOM-teatteri

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 14.3. Lippuja 40 kpl, à 30 euroa. Maksuviite 30818.

Helteisessä Helsingissä vaimo (Vilma Melasniemi / Hanna Raiskinmäki) lukitsee makuuhuoneen oven ja ottaa miehensä (Juho Milonoff / Tommi Eronen) panttivangiksi. Hän haluaa puristaa puolisostaan totuuden irti kaikesta. Tämä teko käynnistää tapahtumasarjan, joka horjuttaa myös pariskunnan läheisten käsitystä siitä, mikä on totta ja kehen voi luottaa. Vilma Melasniemen ja Juho Milonoffin lisäksi näyttämöllä nähdään Matleena Kuusniemi, Paavo Kääriäinen ja Ella Mettänen.

Palkitun brittiläisen näytelmäkirjailijan Zinnie Harrisin  tummanpuhuva ja samalla koominen näytelmä Putoavat linnut  (The Scent of Roses, 2022) kiinnittää katseen viiteen itsepintaiseen ja eri tavalla asioita katsovaan henkilöön. Harris kuljettaa tarinaa taitavasti niin, että perhe- ja ihmissuhteiden dynamiikka saa yhteiskunnallisia ja jopa globaaleja ulottuvuuksia. Näytelmän on suomentanut Sarka Hantula.

Esityksen ohjaa Riikka Oksanen, jonka kädenjälkeä ovat olleet myös KOM-teatterin yleisö- ja arvostelumenestykset Poika (2020) ja Lou Salomé (2021).