Tiistai 20.2. klo 19 Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään tiistaina 16.1. Lippuja 25 kpl, à 40 euroa. Maksuviite 30708.

Jukka Nykäsen säveltämä, Reetta Ristimäen ohjaama ja Anneli Kannon käsikirjoittama musikaali, joka pohjautuu Kannon samannimiseen romaaniin, kertoo Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalaamisesta 1500-luvulla. Tarinassa kirkkomaalareiden on urakkansa vaativuuden vuoksi pakko pestata työryhmäänsä paikallinen nuori tyttö, Pelliina, joka osaa koristemaalausta. Kesän mittaiseen työtoveruuteen punoutuu taiteellinen ponnistelu, oppiminen ja kasvu, ystävyys ja rakkaus, petos ja menetys. Tarina on kuviteltu, sillä historiaan näistä maalareista ei ole jäänyt muita jälkiä kuin heidän tekemänsä maalaukset.

Musiikkiteatteri Kapsäkin tulkinnassa nykyajan teknologia kohtaa keskiaikaisen historian. Teoksen kokonaisvaltainen visuaalisuus luodaan vaikuttavan valo- ja videotekniikan avulla. Musiikissa kuullaan vahvoja keskiaikaisia vaikutteita, johon lisätehonsa tuo elektroniikka.

Pelliinan roolissa esiintyy Aurora Manninen, mestari Martinuksena Jasper Leppänen, Andreas Pictorina Kai Bäckström / Jyri Lahtinen, Petrus Herckepaeuksena Petri Bäckström ja Märta Bengtsdotter Ulvina Eeva Semerdjiev. Nokkahuiluja ja säkkipillejä soittaa Janek Öller, jouhikkoja ja gambaa Ilkka Heinonen ja koskettimia Miika Vintturi.