PERUUTETTU: Lauantai 29.1. klo 13 Lahden Kaupunginteatteri, Eero-näyttämö

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 16.12.2021. Lippuja on 60 kpl, matkan kokonaishinta on 80 euroa. Maksuun sisältyvät matkat, suolapala ennen esitystä, ateria esityksen jälkeen ja teatterilippu. Maksuviite 30517.

Matkalle lähdemme Korsisaaren bussilla Helsingistä Mikonkadun pysäkiltä klo 11.00. Ennen näytelmää nautimme teatterissa kahvin tai teen ja karjalanpiirakan. Näytelmä alkaa klo 13. Teatterin jälkeen on vuorossa ruokailu teatterin ravintolassa; näin tuemme samalla sisarkerhoamme Lahden Teatterikerhoa, joka ylläpitää ravintolaa. Aterian jälkeen palaamme Helsinkiin.

Näytelmä pohjautuu Minna Rytisalon kirjaan Minna Canthista (1844–1897) ja hänen nuoruusvuosistaan. Se kertoo hauskalla ja raikkaalla tavalla siitä, miten Minna Johnsonista tulee se Minna Canth, jonka näytelmät ja väkevät puheenvuorot ovat yhä ajankohtaisia. Nuorena hän haaveilee opettajattaren ammatista, mutta elämä päättää toisin. Jyväskylän seminaarissa Minna ja hänen opettajansa Ferdinand Canth rakastuvat ja solmivat avioliiton. Vahva tahto ja puolison tuki auttavat tätä rohkeaa naista tulemaan merkittäväksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi.

Esityksen on dramatisoinut Heini Tola ja ohjannut Aino Kivi. Rooleissa esiintyvät Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Arttu Malin, Mari Naumala, Teemu Palosaari, Raisa Vattulainen ja Miila Virtanen.