Tiistai 18.4. klo 19 Q-teatteri

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 18.3. Lippuja 30 kpl, à 35 euroa. Maksuviite 30957.

1990-luvulla lapsuutensa elänyt kaveriporukka kokoontuu vanhan peruskoulunsa homehtuvaan juhlasaliin. Kukaan ei ole muuttunut ja silti mikään ei ole niin kuin ennen. Vaikka kaikki on hyvin, jokin hankaa. Illan aikana muistoja ja haavoja sorkitään likaisilla tikuilla. Kysymyksiä riittää: Miksi meistä tuli sellaisia kuin tuli? Voiko kaikesta syyttää vanhempiaan? Tai ysäriä, mediaa, Iiro Viinasta?

Lapsuus 1990-luvun Suomessa oli yhtä aikaa satua ja dystopiaa. Samassa kuvassa ala-asteen hiihtokilpailut ja loputon tulevaisuususko, devalvaatio, konkurssiaalto ja puoli miljoonaa työtöntä. Ensisuudelma, Kurt Cobainin aivot, jäätelökakun tahmaamat Nintendo-ohjaimet ja kerhotäti, joka koskettaa oudosti sieltä. Vaimonhakkausvitsit telkkarissa, tihkusateessa poltettu tupakka ja levinnyt glittermeikki. Esko Ahon lempeät silmät, Nick Carterin ihana polkka, Gillian Andersonin huokaus, galtsukuvat ja päärynäsiiderin taika. Älyämpäri ja käsi ensimmäistä kertaa toisen paidan alla. Elämä oli helvettiä ja kaipaamme sitä enemmän kuin mitään.

Näytelmän ovat kirjoittaneet Anna Brotkin ja Juho Mantere, ohjaajana on Juho Mantere. Kaveriporukkana esiintyvät Satu Tuuli Karhu, Miro Lopperi, Olli Riipinen ja Anna-Sofia Tuominen.