Perjantai 1.3. klo 18.30 Kaupunginteatteri, Studio Pasila

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään torstaina 1.2. Lippuja 20 kpl, à 34 euroa. Maksuviite 30151.

Compañía Kaari & Roni Martinin espanjalais-romani-juutalais-suomalainen flamenco-orkesteri ja Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmä kutsuvat katsojat Veren häihin.

Espanjan kansallisrunoilijan Federico García Lorcan Veren häät on tässä esityksessä nykytanssia ja flamencoa syvimmillään. Veren häät on yhtä kuin liittomme ylensyönnin ja itsepetoksen, tolkuttoman kulutuksen ja välinpitämättömyyden kanssa. Se on ruumiinavaus eläimen inhimillisyydestä ja ihmisen eläimellisyydestä.

Avantgardistit kuten Lorca, Dalí ja Buñuel elivät Euroopassa aikana, jolloin runous oli ase. He loivat yhdessä surrealistista taidetta, jonka kuviin läsnä oleva aika kiteytyi ja jotka jo aavistelivat tulevaa maailmanpaloa. Dali ja Buñuel pakenivat taiteilijoihin kohdistuvaa vainoa ja Lorca teloitettiin Espanjan sisällissodan alkuvaiheissa. Veren häät on omistettu niille taiteilijoille, jotka syöksyvät härän sarviin.

Produktiossa esiintyvät Sari Haapamäki, Jyrki Kasper, Heidi Naakka, Unto Nuora, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne, Aino Seppo ja Kaisa Torkkel. Muusikot ovat Roni Martin, Sanna Salmenkallio, Juan Antonio Suárez ”Cano” ja Victor Carrasco. Ohjauksesta vastaavat Atro Kahiluoto, Kaari Martin ja Roni Martin.